Over Jesus.net

Home ›› Who we are ›› Over Jesus.net

Jesus.net is een wereldwijd netwerk van meer dan 85 organisaties die zich inzetten voor online evangelisatie en het toerusten van discipelen, met een gezamenlijke droom en strategie om mensen te helpen elke dag een stap dichter naar Jezus te zetten.

 

DROOM

Jesus.net heeft een grote droom. We geloven dat God deze aan ons heeft gegeven.

Stel je een wereld voor, waarin ieder mens vrije toegang heeft tot het evangelie, God kent, groeit in Jezus en het geloof eenvoudig deelt.

Samen met andere organisaties, vrijwilligers en betrokkenen streven we ernaar deze droom werkelijkheid te maken.

 

WERKWIJZE

STRATEGIE

Mensen met vragen zoeken vaak online naar antwoorden. We hebben een strategie ontwikkeld waardoor mensen online het evangelie kunnen ontdekken en kunnen groeien in hun geloof, genaamd de Stepping Stones-strategie. We onderscheiden vier fases, die corresponderen met de geestelijke zoektocht van mensen.

 

ACCESS: We maken een connectie met mensen die zoeken naar geloof, hoop, liefde of antwoorden op hun vragen.
KNOW: We presenteren het evangelie en laten de zoeker kennis maken met het christelijk geloof. We nodigen mensen uit om te reageren/bidden.
GROW: We moedigen mensen aan hun geloof te versterken en toe te passen, door o.a. cursussen en e-mailseries.
SHARE: We stimuleren christenen hun geloof te delen, online en met de mensen om hen heen, en zich aan te sluiten bij een offline groep of kerk.

Elke Jesus.net partner zorgt voor goede vervolgstappen voor (nieuwe) discipelen in hun taal/land.

SAMENWERKING

Verbinding staat centraal binnen Jesus.net. We zijn een samenwerkend netwerk van organisaties en mensen. Binnen het netwerk delen we in middelen en verantwoordelijkheden. Partners mogen alle beschikbare concepten, technologie, content en kennis gebruiken.

 

Als je snel wilt gaan, ga dan alleen. Als je ver wilt komen, ga dan samen.
Afrikaans spreekwoord

 

PROJECTEN EN CONCEPTEN

We steunen mensen in hun geestelijke zoektocht en bieden gepersonaliseerde content aan, waardoor mensen kunnen groeien in hun geloof.

WEBSITES & ONLINE CURSUSSEN
We creëren (thematische) websites die inspelen op behoeftes of grote levensvragen die mensen hebben en gratis online cursussen waardoor mensen meer over Jezus kunnen leren en persoonlijk kunnen groeien.
> CODEX is ons interactieve, online cursusplatform.

VIDEO
We vertellen en verspreiden belangrijke verhalen die een levensveranderende impact kunnen hebben.
> In Sandy Tales-video’s brengt een zandkunstenaar Bijbelverhalen opnieuw tot leven. Deze video’s zijn goed te gebruiken in families, kerken of evangelisatieprojecten.
> In “The Life of Jesus” wordt het evangelie van Johannes woord-voor-woord uitgespeeld. De film is beschikbaar in meer dan 20 talen.

DAGELIJKSE OVERDENKINGEN
We helpen mensen om te groeien als discipelen van Jezus en bemoedigen hen onderweg.
> Ik Wonder Jou is een dagelijkse, bijbelse bemoediging per e-mail.
> Ontdek meer over een bepaald thema vanuit een bijbels perspectief, door de leesplannen van YouVersion.

MEER
Samen met onze partners creëren we inspirerende publicaties, organiseren we events over de hele wereld en moedigen we mensen aan om hun verhaal (met God) met anderen te delen.

 

ORGANISATIE EN TEAM

Jesus.net is een internationaal netwerk, bestaande uit meer dan 85 organisaties en duizenden vrijwilligers. Een enthousiast support team (in Nederland) ondersteunt het netwerk in verschillende gebieden van het werk. Zij richten zich op innovatie en de optimalisatie van de projecten en concepten. Het support team wordt geleid door het Executive Team, dat zich tevens richt op de wereldwijde implementatie van de strategie en een gezonde groei van het netwerk. De Board (Raad van Toezicht) zorgt dat de ET-leden de droom, strategische prioriteiten en hun eigen welzijn goed voor ogen houden. Het doel van deze constructie is een toenemende globale impact, waardoor, op lokaal niveau, elke dag mensen een stap dichter bij Jezus komen.

 

 

GESCHIEDENIS

Samenwerking is altijd de kern van Jesus.net geweest. Ruim 15 jaar geleden hadden twee verschillende organisaties de droom om online het evangelie te verspreiden. In Nederland werd in 2001 de online cursus WaaromJezus? gecreëerd, om zoekers te verbinden met christenen in hun omgeving. In 2005 werd in Frankrijk een website opgericht om het evangelie uit te leggen (ConnaitreDieu.com). De twee organisaties startten hun samenwerking door het delen van hun visie, concepten, technologie en door naar elkaar te linken. Jarenlang heette deze samenwerking het “Jesus Internet project”. In die tijd zagen we al dat het Koninkrijk van Jezus onvoorwaardelijke samenwerkingen nodig had, met als enige focus het brengen van het Goede Nieuws via internet. In 2009 zijn we de naam “Jesus.net” gaan gebruiken en groeide het netwerk verder. Organisaties uit vele verschillende landen sloten zich aan. We realiseerden dat het nodig was om deze beweging te structureren. In 2012 werd in Nederland de non- profit organisatie Jesus.net opgericht en werden het Executive Team en het de Board aangesteld.

 

 

KOM IN BEWEGING

Jesus.net is een beweging van mensen met dezelfde visie. We vinden het fantastisch als nieuwe mensen en organisaties die onze droom en waarden delen onderdeel worden van ons netwerk.

RAAK PERSOONLIJK BETROKKEN

Jij kunt online zoekers helpen om antwoorden te vinden op hun vragen, mensen nieuw perspectief geven en van dichtbij ervaren hoe Jezus levens verandert.

BID
Word onderdeel van het gebedsteam! Als je je aanmeldt ontvang je een wekelijkse e-mail met gebedspunten voor specifieke personen.

WORD VRIJWILLIGER
Gebruik jouw talenten en tijd voor het Koninkrijk. Je kunt bijvoorbeeld e-coach of vertaler worden!

GEEF
Met jouw financiële steun draag je bij aan de groei en ontwikkeling van innovatieve concepten om mensen specifiek in hun land, taal en cultuur te bereiken.

BLIJF OP DE HOOGTE
Wanneer je je aanmeldt voor onze nieuwsbrief houden we je per e-mail op de hoogte van wat er wereldwijd in ons netwerk gebeurt en van (nieuwe) concepten die ook jij kunt gebruiken.

Klik hier en ontdek meer over de bovenstaande mogelijkheden!

RAAK BETROKKEN ALS ORGANISATIE

Partner worden van Jesus.net?
Klik hier voor meer informatie.

 

Samen staan we sterker!